Το προφίλ του συλλόγου

Η ιστορία του ΑΡΙ Καλαμάτας ξεκίνησε το 2012 στα εκπαιδευτήρια Μπουγά. Η ομάδα που έχει πάρει το όνομά της από τον ποταμό της Μεσσηνίας συγκέντρωσε παραδόξως περισσότερα κορίτσια στην αρχή παρά αγόρια, κάτι που οδήγησε στα επιτυχημένα γυναικεία τμήματα του συλλόγου μέχρι και σήμερα.

Χρειάστηκαν μόλις 3 χρόνια για το γυναικείο τμήμα ώστε να πανηγυρίσει την άνοδο στην Α2 κατηγορία γυναικών και να εκπροσωπήσει την Μεσσηνία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της ΕΟΚ για δεύτερη μόλις φορά στην ιστορία του νομού. Η ιστορική πρώτη νίκη της ομάδας στην Α2 ήρθε κάποιους μήνες αργότερα, στις 28 Φεβρουαρίου του 2016 όπου επικράτησε με σκορ 49-44 ενάντια στον Έσπερο ΑΟΠΑ. Το αξιοσημείωτο; Η ομάδα του Μιχάλη Μπακογιάννη αγωνίστηκε με μόλις 6 παίκτριες!

‘Εκτοτε έχουν αλλάξει πολλά. Οι νεανίδες έχουν κερδίσει 2 πρωταθλήματα ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (2019/20 και 2021/22) Η ομάδα του Μ. Μπακογιάννη έφτασε ένα βήμα πριν την ημιτελική φάση του Πενελληνίου στην Αιδηψό. Φέτος αναμένεται η συμμετοχή στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, στόχος της οποίας είναι η πρώτη συμμετοχή στα τελικά Πανελληνίου Πρωταθλήματος!

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την ίδρυση του συλλόγου, ο ΑΡΙΣ Καλαμάτας μετράει πάνω από 300 μέλη και έχει στελεχωμένα όλα τα τμήματα, τόσο στις ακαδημίες όσο και στα πρωταθλήματα ενηλίκων.

Shopping Basket